Monica ny HR-direktör på Axfood

Monica Längbo har utsetts till ny HR-direktör för Axfood. Hon börjar sin nya tjänst den 15 januari 2019.

Hon Louise Ring som går i pension efter 14 år som HR-direktör på Axfood. Monica har en gedigen bakgrund och kommer från en anställning som HR-direktör ansvarig för Sverige och Danmark på ManpowerGroup.

– För mig är det viktigt att känna stolthet över det företag jag jobbar på. Att Axfood är en värderingsstyrd organisation med tydliga kärnvärden och har en hög ambition gällande bland annat hållbarhet- och mångfaldsstrategier är viktigt för mig, säger Monica Längbo.

Balkow nöjd med rekryteringen

Klas Balkow, koncernchef och VD för Axfood, riktar ett stort tack till Louise Ring för många framgångsrika år inom Axfood-koncernen. Samtidigt är han mycket nöjd med rekryteringen av hennes efterträdare.

– Monica Längbo har ett tydligt ledarskap, bred erfarenhet från koncernövergripande och strategisk HR som gör att hon starkt kommer att bidra till Axfoods fortsatta resa för en ledande position inom bra, prisvärd och hållbar mat, säger Klas Balkow. 

Tillträder tjänsten i februari

Monica Längbo inleder sin anställning på Axfood den 15 januari 2019, kommer att ingå i Axfoods företagsledning och tillträder rollen som HR-direktör den 1 februari 2019.


Läs även vår trendrapport ”Dagligvaror på nätet”