Lidl öppnar sin första butik i Mölnlycke

 

Lidl köper en så kallad 3-D-fastighet i centrala Mölnlycke. Den är belägen intill Hulebäcksgymnasiet och Wallenstamhallen och kommer rymma Lidls första butik i Mölnlycke.

Tillsammans med bostadsutvecklaren Bo Aktivt utvecklar Lidl ett nytt kvarter i kommunen.

– Vi har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet föll alla bitar på plats, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Bo Aktivt ska utveckla 87 bostadsrättslägenheter för boende över 55 år. De kommer att ha tillgång till en wellnessavdelning med gym, pool, bastu samt en inglasad atriumgård.

Lidl förvärvar hela bottenplanet som är på totalt 2 800 kvadratmeter. Ytan består av 1 800 kvadratmeter butik och lager samt en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser.

Det rör sig om en så kallad 3D-fastighet. Det vill säga byggnader som avgränsas i höjd och djupled så våningsplan inom samma fastighet kan ha olika ägare. Till exempel genom att befintliga hus byggs på med ytterligare våningsplan eller att det byggs bostäder, affärer och kontor över spårområden.

Den nya butiken ska börja byggas vintern 2019 och väntas öppna våren 2022.


Läs mer om Lidl