Här öppnar Stockholms första Xtra

Coop öppnar konceptet Xtra i Aspudden.

Coop Butiker & Stormarknader konverterade i början av mars två butiker till konceptet Xtra i Motala och Norrköping. Coop Aspudden står näst på tur, 23 mars görs den om till det nya prisfokuserade butiksformatet.

Konceptet Xtra är enligt Coop själva inriktat på ett starkt priserbjudande med välkända varumärken i bostadsnära butiker.

Xtra Aspudden ligger på Hägerstensvägen och är 550 kvadratmeter stor. Jonatan Ekelund som har varit butikschef sedan maj 2022.

– De boende i Aspudden får nu på gångavstånd en matbutik som konkurrerar prismässigt med butiker som annars kräver bil. Att etablera Xtra just nu känns riktigt vältajmat och jag och mina medarbetare är superladdade och ser mycket fram emot att hälsa både gamla och nya kunder välkomna, säger han.

Meta Persdotter.

Analyserat och agerat

Xtra lanserades för drygt ett år sedan och har enligt Coop fått ett väldigt positivt mottagande.

– Det är verkligen roligt att se att Xtra har blivit så uppskattat som det har blivit på så kort tid. Konceptet är resultatet av att vi har lyssnat på våra medlemmar och kunder, analyserat de samhällsförändringar och marknadstrender vi ser och agerat därefter, säger Meta Persdotter, VD för Coop Butiker & Stormarknader.