Cirkulär möbeluthyrare öppnar pop up

Beleco erbjuder uthyrning av kontorsmöbler. Nu öppnar man en pop up i Gallerian.

Möbeluthyraren Beleco öppnar ett pop up-showroom tillsammans med sina partners Swedese och ArtAround. Man gör det i Gallerian i centrala Stockholm.

I ett pressmeddelande konstaterar AMF Fastigheter, som äger Gallerian, att det varje år slängs mer än 8000 ton kontorsmöbler i Sverige.

Belecos vision är att förändra möbelindustrin från linjär till cirkulär genom att hyra ut kontorsmöbler till kontoret och hemmakontoret.

Fler väljer hybrid lösning

Företaget erbjuder ett brett sortiment av möbler, utvalda för att passa kunders behov och önskemål. Man har även noterat hur förutsättningarna förändrats de senaste åren.

Sebastian Rudenstam, medgrundare och VD på Beleco.

– Sättet vi arbetar på har utvecklats och fler väljer att gå mot en hybrid lösning där hemarbete och kontorsarbete kombineras tillsammans med co-working. Vi ser att det blir viktigare för företag att vara flexibla för att kunna agera snabbt samtidigt som det sparar stora pengar med ett hybrid arbetssätt, säger Sebastian Rudenstam, medgrundare och VD på Beleco.

Hoppas inspirera till hållbar möblering

AMF Fastigheter hoppas med denna satsning – tillsammans med Beleco – kunna inspirera besökare, kontorshyresgäster och pop up-intressenter till en mer hållbar möblering.

– Med pop up-uthyrning får vi möjligheten att skapa nya relationer och lyfta uppstickande, framåtlutade aktörer med spännande affärsmodeller. Vi väldigt glada över vårt samarbete med Beleco, säger Alice Leffler, Specialty Leasing Manager på AMF Fastigheter. 

Alice Leffler, Specialty Leasing Manager på AMF Fastigheter.