Årets Conveniencebutik 2022 utsedd

Direkten Simhallskiosken i Kiruna har av Convenience Stores Sweden utsetts till Årets Conveniencebutik 2022. Huvudkriteriet för tävlingen är ”bästa förändringsarbete”.

Ann-Helen och Robert Renblom köpte Direkten Simhallskiosken för fem år sedan. Butiken har sedan 60-talet funnits på ungefär samma plats i centrala Kiruna. Den ligger alldeles bredvid sporthallen i Kiruna, mitt emot simhallen.

Öppnar i ny lokal

Paret Renblom siktar också mot det nya Kiruna, den nya stadskärna som byggts upp ett par kilometer utanför den gamla som nu ska flyttas helt och hållet med start i början av september.

Direkten Simhallskiosken ligger precis på rätt sida om gränsen och berörs inte i nuläget men de har garderat sig genom att hyra en butikslokal i det nya området som de kommer att öppna senare i höst.

Satsar stort på godis

Förutom en satsning på paket har lösgodis blivit deras speciella skötebarn med 250 sorter och en total försäljning på 15 ton per år.


Motivering till utmärkelsen

”Det handlar inte alltid om att måla med stora penseldrag och skapa det nya och spektakulära. Det kan lika gärna vara att ta hand om det befintliga och utveckla enligt regelboken. Sakta men säkert, en bit i taget, och alltid med det lokala förhållandet i fokus. Lägga till och plocka bort, byta ut och testa. Ta hand om både det affärsmässiga och det rent mänskliga och i slutänden nå lönsamhet. Samtidigt våga sig på helt nya satsningar och inte minst, planera för en framtid som kan komma att bli mycket annorlunda. Precis som Ann-Helen och Robert har gjort.