Amer Mohammed blir chef för Coop Digital

Serieentreprenören och AI-experten Amer Mohammed blir chef för Coops nya enhet Digital. Han har tidigare varit chef för digital innovation och transformation på Stena och kommer närmast från Cap Gemini där han varit Chief Digital Officer.

Det var i början av september som Coop presenterade den nya enheten Digital med uppdrag att utveckla de affärsmöjligheter som digitaliseringen möjliggör. Till chef för den nya avdelningen utses nu Amer Mohammed.

Har startat framgångsrika företag

Han ska ansvara för att bygga upp den nya enheten.

– Amer Mohammed har en djup teknisk kompetens kombinerat med erfarenhet från både att ha startat egna framgångsrika tech-företag och att ha drivit digitalt förändringsarbete i stora företag, säger Magnus Johansson VD på Coop.

Som 23-åring startade han sitt första företag Singleton Solutions i Schweiz, som då var världens första webbaserade distributionssystem för gratistidningar. Han grundade senare hälsoappen Healthy Heroes som belönades med Guldmobilen.

Förändrar hur vi äter och handlar

Nu tar han plats i Coops företagsledning som chef för Digital.

– Matbranschen har hittills bara skrapat på ytan av de möjligheter som digitalisering och AI öppnar. Jag ser fram emot att driva denna utveckling som kommer att förändra både hur vi handlar och hur vi äter, säger Amer Mohammed, chef för Digital på Coop.

Amer Mohammed tillträder sin tjänst den första oktober samtidigt som Coops nya organisation träder i kraft.