Alecta rekryterar affärsområdeschef

Alecta Fastigheter har påbörjat arbetet med att bygga en organisation som kan driva och utveckla ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Nu har Christina Lindblom värvats affärsområdeschef i Stockholm.

I januari 2021 påbörjar Alecta Fastigheter en rekryteringskampanj för att ytterligare stärka organisationen. Först ut och fokus är ett flertal tjänster i Stockholm, men även en strategisk chefstjänst i Göteborg.

– Christina är väldigt kunnig med lång erfarenhet i branschen, och med ett starkt medarbetarengagemang och kundfokus lyckas hon skapa värde, säger Malin Lövemark, Chef Förvaltning, Alecta Fastigheter.

Christina Lindblom kommer närmst från Kungsleden samt har tidigare arbetat på Vasakronan och AMF Fastigheter.

Rekryterar 20-tal personer

– Alecta Fastigheters expansion kommer bli en väldigt spännande resa. Dessutom i en bransch som befinner sig i en så stor förändring, säger Christina Lindblom, tillträdande Affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. 

Christina Lindblom börjar sin tjänst i mars 2021. Fram till fjärde kvartalet planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 20 personer.