Vigårda öppnar mötesplats i Västerås

Nu fortsätter Vigårda sin expansion och öppnar en restaurang med bar i centrala Västerås.

En ny mötesplats för alla västeråsare, det är en av tankarna bakom restaurang Vigårda som nu öppnar i Centra den 16 februari. Den andra är att servera bra och god mat utifrån äkta råvaror från svenska bondgårdar, åkrar och grönsaksland.

Inte bara burgare

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster. Till skillnad från våra andra restauranger kommer vi inte bara att satsa på hamburgare. Det kommer även att finnas andra kötträtter och fisk på menyn, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.

Lokala liveband

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Premiär i Mood

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i gallerian Mod Stockholm. Grupp F12 valde sedan att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan. Därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och Göteborg.


Läs även: Hållbara Jureskogs siktar på 60 restauranger