Varuhuschef återvänder till NK Göteborg

Dag Agård kommer tillbaka till NK och rollen som varuhuschef i Göteborg. Han har under de senaste fyra åren varit handelsstrateg hos fastighetsbolaget Wallenstam. Innan dess var han NK Göteborgs varuhuschef i 16 år. Dag börjar på NK Göteborg innan sommaren.

Just nu pågår en större förändring av varuhusets damplan och flera nya varumärken är på väg att etableras på NK Göteborg.

– Jag är mycket glad över att Dag Agård vill komma tillbaka till NK. Hans långa erfarenhet av strategiskt och operativt arbete för att utveckla handelsplatser i Göteborg är precis vad vi behöver nu, säger Bo Wikare, VD på Nordiska Kompaniet.

E-handel och dotterbolag nytt

Dag Agård kommer närmast från Wallenstam och rollen som handelsstrateg med ansvar för kommersiell utveckling av fastighetsbolagets handelsområden i Göteborg.

– NK är ett helt unikt varumärke och att få chansen att än en gång få kliva in som NK Göteborgs varuhuschef är en otrolig möjlighet. Mycket kommer såklart att vara bekant när jag börjar, men för fyra år sedan fanns inte NK:s e-handel och inte heller dotterbolaget NK Retail, säger Dag Agård.

– Det är två nya förutsättningar som jag är övertygad om kommer att göra arbetet ännu mer intressant. Tillsammans med varuhusets medarbetare vill jag bidra till att stärka kundernas upplevelse av NK.

Helene Ellebo, som varit tillförordnad varuhuschef i Göteborg, lämnar NK i samband med Dag Agårds tillträde.