Stadsutveckling med innehåll i fokus

Katrin Behdjou Arshi.

Fastighetsägarna Stockholm har rekryterat Katrin Behdjou Arshi som chef för stadsutveckling. Katrin efterträder Helena Olsson och kommer senast ifrån Atrium Ljungberg som affärsutvecklare. Hon vill bland annat skapa destinationer med hjälp av innehåll.

Innan dess var Katrin Behdjou Arshi strateg inom stadsutveckling och kulturlots i Stockholms stad. Kulturlotsen fungerar som länk mellan kulturella och kreativa näringar, stadens förvaltningar och bolag samt privata fastighetsägare som vill bidra till stadens utveckling.

Utvecklade erbjudande i Slakthusområdet

Ett par konkreta exempel på Katrins arbete i Stockholms stad är stadens sommargågator som årligen erbjuder pop up-konst och upplevelser, samt musikklubbar och restauranger i det framväxande Slakthusområdet.

– Som kulturlots fick jag möjlighet att skapa nya upplevelseplatser och destinationer och att ta vara på de kvaliteter som ger mervärden till staden och människorna på platsen. Det är en av de roligaste roller jag har haft, säger Katrin Behdjou Arshi.

Kunskap om förflyttning av perspektiv

Hon ser fram mot att bidra och göra skillnad.

– Jag ser fram emot att verka som möjlighetsmotor och att fortsätta det väl etablerade stadsutvecklingsarbete som Fastighetsägarna Stockholm redan driver. Jag tror att jag kan göra skillnad för våra medlemmar, branschen och våra samarbetsparter, till exempel genom min kunskap om att förflytta perspektiv, översätta affärsnytta och komplexiteten inom områden som cirkularitet, social hållbarhet.

Hon vill också bidra med kunskap kring utveckling av närområden och omgivningar mellan husen med destinationsskapande innehåll.

Går vidare som VD

Katrin började hos Fastighetsägarna Stockholm den 11:e januari. Helena Olsson går vidare till rollen som VD för Centrum AMP.

Källa och foto: Fastighetsägarna.