Pia Sandin är Årets Centrumutvecklare 2022

Pia Sandin från Malmö vinner utmärkelsen och titeln Årets Centrumutvecklare 2022. Priset delas ut varje år av Riksorganisationen Sveriges centrum- och platsutvecklare. 

Tidigare i vår utsågs och presenterades årets tre finalister – Pia Sandin från Malmö, Nils-Petter Nilsson från Växjö och Tobias Ahlstedt från Västervik. I går kväll var det dags för att kora vinnaren.

En inspiration för många

– I år har vi det stora nöjet att gratulera Pia Sandin till en mycket välförtjänt utmärkelse. Pia har jobbat länge inom vårt område och är en stor inspiration för många, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges centrum- och platsutvecklare som också sitter i juryn.

Pia fick ta emot utmärkelsen under festligheterna på branschkollegorna Svenska Stadskärnors årliga konferens den 18 maj i Östersund.

Årets Centrumutvecklare Pia Sandin, flankerad av Nils-Petter Nilsson och Tobias Ahlstedt som också var nominerade.

Även i år har det kommit in många nomineringar från flera olika städer och platser i Sverige. De kommer in från kandidaternas egna samverkansorganisationer, kommuner, fastighetsägare, näringsliv och branschkollegor.

Resultat av djup samverkan

– Jag är fantastiskt stolt och glad över utmärkelsen. För mig är den resultatet av den djupa samverkan som sker i Malmö City, där alla bidrar till utvecklingsarbetet och driver viktiga frågor för en levande stadskärna, säger Pia Sandin, VD Malmö Citysamverkan.

– Oavsett om det är kommunen, fastighetsägare, handel, restaurang eller övrigt näringsliv medverkar de till faktiska insatser och till strategisk planering för att vi ska uppnå den gemensamma visionen om ett ”Malmö City för alla att älska och återuppleva”.


Juryns motivering lyder

”För en gärning som inte bara inneburit en kreativ och innovativ insats för staden, utan också som en generös inspirations- och kunskapskälla för en hel yrkeskår under många år.”