Ökat återbruk av böcker med ny tjänst

Akademibokhandeln lanserar en cirkulär tjänst.

Bokomloppet är en ny tjänst från Akademibokhandeln som ska öka återanvändning och återvinning av böcker. Kunderna kan lämna in böcker till sin lokala bokhandel i utbyte mot ett presentkort.

Böckerna som lämnas in säljs vidare via en samarbetspartner. De böcker som inte kan säljas vidare lämnas in till välgörenhet eller återvinning.

Tjänsten bidrar, menar man, förutom till kundnytta också till ökad återanvändning och återvinning av böcker. En viktig del i Bokusgruppens hållbarhetsarbete enligt ett pressmeddelande.

Kunderna kan värdera sina böcker online.

– Att sälja begagnade böcker som privatperson kan vara svårt. På det här sättet kan kunderna på ett enkelt sätt få ut något av böcker de inte längre vill behålla. Samtidigt bidrar vi till att böckerna får ett längre liv, antingen genom att de säljs vidare, doneras till välgörenhet eller i sista hand går till återvinning, säger Johan Junehed, försäljningschef på Akademibokhandeln och Bokusgruppen.

Kunden kan värdera böckerna online och får därefter ett värderingskvitto. I butiken bekräftas böckernas skick och kunden får sedan ett digitalt presentkort.