Ny VD på Ica Sverige och Apotek Hjärtat

Eric Lundberg, tillträdande VD för Ica Sverige och Monika Magnusson, tillträdande VD på Apotek Hjärtat.

Anders Svensson har valt att lämna som VD för Ica Sverige efter 13 år i rollen. Eric Lundberg, nuvarande VD på Apotek Hjärtat, har utsetts till ny VD för Ica Sverige. Samtidigt har Monika Magnusson, försäljningsdirektör på Apotek Hjärtat, utsetts till ny VD för Apotek Hjärtat.

− Jag är i dag glad att kunna tillkännage två nya VD:ar inom Ica Gruppen som kommer från våra interna led. Båda två är uppskattade ledare som brinner för att utveckla våra verksamheter tillsammans med alla kompetenta medarbetare, säger Per Strömberg, VD Ica Gruppen.

Eric Lundberg tillträder rollen som VD för Ica Sverige den 1:a september. Anders Svensson stannar kvar inom Ica Sverige fram till tredje kvartalets slut.

Anders Svensson, avgående vice VD Ica Gruppen och VD Ica Sverige.

− Det har varit 13 händelserika år där jag känner en stor stolthet att tillsammans med alla drivna handlare och medarbetare ha stärkt Icas varumärke och position på marknaden, ökat försäljning och lönsamhet samt drivit Ica Sveriges digitala transformation, säger Anders Svensson.

Lång erfarenhet från detaljhandeln

Eric Lundberg har arbetat inom Ica Gruppen sedan 1:a maj 2021 som VD för Apotek Hjärtat.

Innan dess har han nära 20 års erfarenhet från olika ledande befattningar inom svensk detaljhandel, bland annat som koncernchef på Kjell & Company.

− Jag känner mig oerhört hedrad att få förtroendet att driva Ica-idén vidare genom Ica Sverige i en för dagligvarubranschen både spännande och utmanande tid, säger Eric Lundberg, tillträdande VD för Ica Sverige.

Apotekare i grunden

Monika Magnusson har mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom flera olika delar av apoteksbranschen, senast som försäljningsdirektör för Apotek Hjärtat.

Monika är i grunden själv apotekare.

− Apotek Hjärtat är inne på en fantastisk resa och jag känner ett mycket stort engagemang för vårt uppdrag. Givetvis är jag ödmjuk inför rollen, men samtidigt trygg i att alla mina kollegor runt om i Hjärtat har kompetensen och omtanken på plats, säger Monika Magnusson, tillträdande VD på Apotek Hjärtat.

Monika Magnusson tillträder som VD för Apotek Hjärtat den 1:a september.