Ny restaurang i Östermalmshallen

I slutet av april öppnar Feira i Östermalmshallen i Stockholm. Konceptet bygger på fisk och skaldjur med inspiration från den vilda Atlantkusten i södra Europa. Köksmästare är Andreas Printz.

En helt ny restaurang har skapats ovanför handlarna i samband med renoveringen av saluhallen. Feira består av en matsalsdel med öppet kök samt en stor balkong med utsikt över salutorget.

Inspirerad av vild klippkust

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.

– Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter. Med Feira vill vi skapa ett helt nytt komplement till Östermalmshallens befintliga krogutbud, säger han.

Andreas Printz är köksmästare på Feira och har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York inklusive Sturehof och Aquavit.

Han är även en välmeriterad tävlingskock och lagkapten med flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.

Del av Melanders Group

För designen av Feira står Note Design Studio i Stockholm.

Restaurangen ingår i Melanders Group tillsammans med bland annat Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery. Premiären är planerad till slutet av april, en dryg månad efter att Östermalmshallen återinvigts.