![](/app/uploads/2020/02/andreas_printz.jpg)
I slutet av april öppnar Feira i Östermalmshallen i Stockholm. Konceptet bygger på fisk och skaldjur med inspiration från den vilda Atlantkusten i södra Europa. Köksmästare är Andreas Printz.
En helt ny restaurang har skapats ovanför handlarna i samband med renoveringen av saluhallen. Feira består av en matsalsdel med öppet kök samt en stor balkong med utsikt över salutorget.
Inspirerad av vild klippkust
– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.
– Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter. Med Feira vill vi skapa ett helt nytt komplement till Östermalmshallens befintliga krogutbud, säger han.
![](/app/uploads/2020/02/feira.jpg)
Andreas Printz är köksmästare på Feira och har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York inklusive Sturehof och Aquavit.
Han är även en välmeriterad tävlingskock och lagkapten med flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.
Del av Melanders Group
För designen av Feira står Note Design Studio i Stockholm.
Restaurangen ingår i Melanders Group tillsammans med bland annat Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery. Premiären är planerad till slutet av april, en dryg månad efter att Östermalmshallen återinvigts.