Ny chef för Erikshjälpen Second Hand

I mitten av augusti får Erikshjälpen Second Hand en ny verkställande chef. Anette Alm Gustafsson tillträder då tjänsten.

I slutet av maj lämnade Tomas Bjöersdorff tjänsten som verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, efter åtta år på posten.

Nu står det klart att hans efterträdare blir Anette Alm Gustafsson. 

Lång erfarenhet av detaljhandel

Anette Alm Gustafsson är bosatt i Jönköping och har en lång karriär inom detaljhandeln, och då främst dagligvaruhandeln, bakom sig.

Hon har genom åren arbetat inom Bergendahl Food, Coop, Ikea, Åhléns och Dagab och har flera års erfarenhet av olika ledande befattningar.

– Jag vill ha nya utmaningar och vill gärna hitta dem där jag får fortsätta att jobba med kunder och medarbetare i fokus. Men nu med ett tydligt mål att göra skillnad för andra människor. För mig är det viktigt att organisationen jag jobbar med har tydliga mål, värderingar och är förändringsbenägen. Därför vill jag till Erikshjälpen, säger Anette Alm Gustafsson. 

Där barns drömmar får liv

Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare och ordförande i föreningen Erikshjälpen Second Hand, är mycket nöjd med rekryteringen. 

– Med Anette Alm Gustafsson är jag trygg över stabilitet och långsiktig kvalitet, men också spänd över kommande förändringar och djärva mål. Vi vill fortsätta växa och utvecklas för våra kunder och medarbetare. Men framför allt för de utmaningar vi ser i vår omvärld och vår vision om en förändrad värld där barns drömmar får liv, säger han.