Matsmart vidare i internationell tävling

Adyen har tillsammans med The Next Web utsett årets svenska vinnare och representant till The Next Web Conference Europe. Matsmart har nu chans att vinna det internationella priset Tech5.

Adyen, ett globalt teknikföretag inom betallösningar, samarbetar för fjärde året i rad med The Next Web (TNW) för att anordna Tech5, tävlingen som går ut på att hitta Europas snabbast växande startups inom teknik.

Svenska startups tävlade

Svenska startups har under våren kunnat skicka in sina ansökningar om att få representera Sverige i tävlingen och gå vidare till den europeiska finalen, The Next Web Conference Europe, som avgörs i Amsterdam den 18–19 maj 2017.

– Adyen började som ett startupföretag och vi tycker det är oerhört inspirerande att se så många teknikstartups växa snabbt, säger Jussi Lindberg, affärsutvecklingschef på Adyen i Europa. Vi vill vara med och lyfta företag som har innovativa lösningar och hoppas självklart att den svenska vinnaren går långt i den europeiska tävlingen.

Matsmart vidare till finalen

Av de ansökningar som kommit in har Adyen tillsammans med TNW nominerat tio startupföretag som gått vidare till final i den svenska upplagan av Tech5. Nu har det avgjorts och det står klart att Matsmart står som vinnare och alltså får representera Sverige under TNW Conference Europe.

Matsmart, vars e-handelstjänst erbjuder matvaror med korta datum, gör att konsumenter kan spara pengar och samtidigt bidra till att minska matsvinnet hos grossister och mataffärer.

Har satt matsvinn på kartan

– Det är ett oerhört erkännande att i konkurrens med en massa andra superstarka varumärken vinna Tech5 och vi är väldigt glada över att få representera Sverige i Europa, säger Karl Andersson, vd på Matsmart.

– Vi har satt problemet med matsvinnet på kartan och attraherar fler och fler kunder som tilltalas av kombinationen låga priser och att de samtidigt gör en insats för miljön.

Tävlar mot fem andra länder

Matsmart kommer tillsammans med startupföretagen MisterFly från Frankrike, Bragi från Tyskland, Tiqets från Nederländerna, Cornerjob från Spanien och Deliveroo från Storbritannien tävla om den prestigefulla utmärkelsen.