Här öppnar Ikea i centrala Köpenhamn

Köpenhamns kommunfullmäktige har godkänt Ikeas planer på att bygga ett varuhus i centrala Köpenhamn. Det kommer ligga vid Kalvebod Brygge.

Det första spadtaget väntas tas under det första kvartalet 2018. Butiken ska öppna under 2020. Varuhuset blir 37 000 kvadratmeter stort.

Kan snart sätta datum för öppning

– Det är otroligt trevligt med godkännande av den slutliga detaljplanen. Hela Ikea Danmark gläds över detta. Vi ser fram emot att komma igång med byggandet och att sätta ett slutdatum för öppning, säger Dennis Balslev, landschef på Ikea Danmark.

Ikea arbetar nu med att hitta en totalentreprenör för projektet. När detta är gjort räknar man också med att kunna spika öppningsdatum.

Ser fram mot att cykla förbi Ikea

– Jag möter ofta folk som är mycket glada över att Ikea kommer till stan, och jag vet inte hur många gånger jag varit tvungen att svara på när vi öppnar. De är nästan lika otåliga som vi är. Men nu har vi snart en färdplan för projektet och kan ställa in ett öppningsdatum, säger Dennis Balslev.

– Jag ser mycket fram mot den dag då du cyklar förbi Ikea på väg hem från jobbet. Eller kan åka till varuhuset med pendeltåg som stannar bara 150 meter från butiken.