Indy Beauty i samarbete med Tjejzonen

Skönhetsvarumärket Indy Beauty ägs och drivs av Therése Lindgren, en av Sveriges största influencers. Nu har man inlett ett långsiktigt samarbete med stödorganisationen Tjejzonen.

Therése Lindgren har mer än 800 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal och över 900 000 följare på Instagram. Hon startade sin Youtubekanal om skönhet när hon var mitt i en depression.

Therése Lindgren.

En reaktion mot rådande ideal

I sina kanaler har hon på olika sätt uppmärksammat psykisk ohälsa och 2016 gav hon ut boken ”Ibland mår jag inte så bra” om sina egna erfarenheter av ämnet.

När Indy Beauty startade var Theréses personliga resa genom psykisk ohälsa något som kom att prägla varumärket.

– Skönhetsbranschen har traditionellt sett matat oss med ouppnåeliga skönhetsideal. Ambitionen är att Indy Beauty ska vara motsatsen till detta, säger Therése Lindgren, kreativ chef för Indy Beauty.

– Skönhetsprodukter kan aldrig bota psykisk ohälsa men vi vill uppmuntra människor att tänka positiva tankar om sig själva

Vill väcka opinion

Syftet med samarbetet med Tjejzonen är att tillsammans skapa uppmärksamhet och väcka opinion kring tjejers psykiska hälsa med målet att färre unga tjejer ska må dåligt.

Indy Beauty kommer från och med den 8 mars och en månad framåt att donera en krona per såld produkt till Tjejzonen för att de ska få mer resurser att jobba med frågan.

Indy Beautys produkter är certifierade av Djurens Rätt, veganska och producerade i Sverige.

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att öka den psykiska hälsan bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år.

Når 70 procent av åldersgruppen

– Therése Lindgren når i dag 70 procent av alla tjejer i åldern 15–30 år och har arbetat med att uppmärksamma problemet med ungas psykiska ohälsa i flera år, säger Anna Garvander, generalsekreterare för Tjejzonen.

– Att kunna sprida kunskap och intresse kring våra frågor genom hennes och Indy Beautys kanaler är otroligt värdefullt och betyder mycket för vårt fortsatta arbete med att minska den psykiska ohälsan bland unga tjejer.

Indy Beauty säljs idag på Apotek Hjärtat, Apoteket AB, Apoteksgruppen, Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apotea, Åhléns, Lyko och Nordic Feel.


Läs även: Detaljhandelns 50 tyngsta buzzwords