Ica-butiker skapar firande med mening

Under 2017 har Ica firat sitt 100-årsjubileum under vinjetten ”Ica 100 år och framåt”. En viktig del har varit Ica-butikernas firande med ett lokalt samhällsengagemang i fokus.

Det har resulterat i att Ica-handlare i 285 kommuner där Ica finns representerat har genomfört lokala initiativ. Bland annat inom hälsa, integration och hållbarhet. 

– När vi började planera för Icas hundraårsfirande var visionen att utnyttja jubileet som ett startskott för att bidra till en god morgondag. Vi vill lyfta kraften i Ica-butikernas lokala närvaro och deras samhällsengagemang. När vi summerar året kan vi konstatera att vi tillsammans har gjort något stort när 100-tals Ica-butiker engagerat sig i sina hjärtefrågor, säger Per Strömberg, VD Ica Gruppen.

Lyfter fram arbetet som görs

”Alla kan göra något, det här gör vi” är vinjetten i den reklamkampanj som vi nu startar i samband med Icas 100-årsdag den 22 november.

– Vi vill bli bättre på att lyfta fram det goda arbete som handlare gör över hela landet. Summan av de hundratals initiativ som skapats är något vi är otroligt stolta över och som kan göra skillnad på riktigt, och vi ser att detta är något som kommer fortsätta växa, säger Fredrik Hägglund, VD Ica-handlarnas Förbund.


Exempel på handlares initiativ

ICA-handlare ingår samarbete med Barnens Ö för ett meningsfullt sommarlov för fler barn. 
• Singelkvällarna på ICA Supermarket Kupolen i Borlänge sprider glädje 
• Matlagning för nyanlända i Trosa skapar nya kontakter 
• Pensionärsbussen i Järbo kör hem både maten och kunderna