Hemköp utser ny ekonomichef

Tobias Pedersen har utsetts till ny ekonomichef på Hemköp. Han kommer närmast från en liknande tjänst på det tyska vitvaruföretaget Miele. Tobias Pedersen börjar sin nya tjänst på Hemköp i slutet av april.

De senaste fyra åren har Tobias Pedersen jobbat för Miele i Sverige där han suttit i företagsledningen, ansvarig för ekonomi- och IT-funktionen.

Innan dess arbetade han under 13 år på Johnson & Johnson, både i Sverige och Schweiz. Där var han ansvarig för ekonomi och controlling.

Ekonomin finns i grunden

– Av allt man gör inom ett företag finns ekonomin i grunden. Vi behöver siffror och analyser för att kunna fatta bra och riktiga beslut, för att i slutänden få lönsamhet i det vi gör. Det är förstås viktigt och det jag gillar med jobbet, säger Tobias Pedersen som som även tar plats i Hemköps företagsledning.

Erfarenhet från flera branscher

Hemköps VD välkomnar den breda erfarenheten Tobias besitter.

– Jag är mycket glad att Tobias har tackat ja till rollen som ekonomichef för Hemköpskedjan. Med sin breda bakgrund inom ekonomi och olika branscher, både internationellt och i Sverige, kommer han kunna bidra starkt och samtidigt utmana att ta nästa steg, säger Simone Margulies, VD på Hemköp.