Han är Årets centrumutvecklare 2024

Aljoša Lagumdžija.

Aljoša Lagumdžija, VD på Södertälje City, har utsetts till Årets centrumutvecklare 2024. Utmärkelsen delas ut av Riksorganisationen Sveriges centrum- och platsutvecklare och är en hyllning till engagemang och ledarskap inom centrum- och platsutveckling.

De tre finalisterna Johan Jönsson från Hässleholm, Charlotte Svärd från Kristianstad och Aljoša Lagumdžija från Södertälje utsågs tidigare under våren.

Nu har vinnaren utsetts och Aljoša mottog utmärkelsen under Svenska Stadskärnors årliga konferens, som i år hölls i Malmö.

En eldsjäl med drivande ledarskap

– Vi vill varmt gratulera Aljoša Lagumdžija från Södertälje. Han är en riktig eldsjäl, som genom sitt professionella och drivande ledarskap har imponerat på oss alla, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges centrum- och platsutvecklare samt ordförande i juryn för utmärkelsen.

Nomineringarna till Årets centrumutvecklare 2024 kom in från olika delar av landet. 

– Varje år blir vi påminda om vilka eldsjälar, talanger och det lokala engagemang som finns inom vår yrkeskår. Kreativitet, ledarskapsförmåga och spetskompetens genomsyrar de nominerade, och vi vet hur mycket hårt arbete som ligger bakom, säger Marlene Hassel.


Juryns motivering: ”Årets vinnare har visat att stärkt samarbete kring stadens lokala utveckling gett långsiktiga resultat inom alltifrån strategiska planer och trygghet till hållbara operativa evenemang. Vinnaren har också med passion och glädje verkat för stadens marknadsföring av platsvarumärket som ökat stolthet och engagemang hos både företag och invånare.Vinnaren har även bidragit till att synliggöra rollen och vår yrkeskår som centrum- och platsutvecklare i en regional och nationell kontext. Årets vinnare är en målmedveten och ambitiös kollega som gärna delar med sig i alla lägen!”