Hallarna Sveriges bästa köpcentrum 2019


Hallarna korades till Sveriges bästa köpcentrum 2019.

Nu har årets vinnare i NCSC Sweden Awards utsetts och det blev Hallarna som tog hem priset Best Shopping Center 2019, i tuff konkurrens med finalisterna C4, Tuna Park och Vimpeln.

Tävlingen arrangeras av Nordic Council of Shopping Centers (NCSC), i syfte att stödja utvecklingen och lyfta fram de bästa, mest innovativa och kreativa initiativen i branschen. 

Tar till vara på förutsättningarna

Juryns motivering lyder: ”Årets vinnare av bästa svenska köpcentrum har genom utveckling och modernisering lyckats ta tillvara på marknadsförutsättningarna på bästa sätt. Med spännande mötesplatser, tydlig information och kommunikation får man en känsla av lokalt engagemang och ett genuint omhändertagande av besökarna. Ett tydligt management med klar ansvarsfördelning har gett en effektiv och professionell organisation som arbetar med robusta strategier och planer, vilket syns tydligt i besöks- och omsättningsutvecklingen.”

– Branschen utvecklas på ett fantastiskt sätt och med Sweden Awards ser vi hur anpassningar görs för att möta förändrade kundbeteenden med innovation, kvalité och nytänkande, säger Kajsa Hernell, VD på NCSC.

– Det mobila köpcentret ”Välatainer”, det smidiga paketombudet ”Leveriet” och ”The Ink ’n Vintage Shop”, en butik skapad av kunderna själva, är bara några exempel, säger Kajsa Hernell.

Hållbarhet viktigt tema

Hon konstaterar också att hållbarhet är ett viktigt tema, något som bland andra SKHLM tagit sig an. De premieras också för i årets tävling.

En särskild utmärkelse för CSR tilldelades Vimpeln i Alingsås.

Vinnarna i NCSC Sweden Awards utsågs under en gala i samband med Sweden Urban Arena den 22 oktober på Norra Latin i Stockholm.

BEST SHOPPING CENTER

Hallarna (Eurocommercial)
C4 (Eurocommercial), Finalist
Tuna Park (Nuveen Real Estate), Finalist
Vimpeln (Nolgården Förvaltning), Finalist + Särskild utmärkelser CSR

BEST INNOVATION

Välatainer (Väla, Skandia Fastigheter)
Leveriet (Atrium Ljungberg), Finalist
Retail Academy (Eurocommercial), Finalist

BEST MARKETING CAMPAIGN

Fashion Week, Tema: hållbart mode (SKHLM)
The Ink ’n Vintage Shop (Frölunda Torg), Finalist
The Tsunami Wave of Plastic (Ingelsta Shopping), Finalist

BEST RETAIL / F&B CONCEPT

Pong Gruppen
Arkivet, Finalist
Ikea Kök City, Finalist
Rituals, Finalist


OM NCSC AWARDS
Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) arrangerar tävlingen NCSC Awards i syfte att stödja utvecklingen och lyfta fram de bästa, mest innovativa och kreativa initiativen i branschen.