Freddy Sobin ny VD för Kicks

 

Freddy Sobin har utsetts till ny VD för Kicks. Han tar sig an uppgiften, som han uttrycker det, mitt i det strukturella paradigmskifte som marknaden nu genomgår. 

Freddy Sobin är sedan år 2011 koncernchef på Consortio Fashion Group, där bland annat Bubbleroom och Cellbes ingår.  Han har lång erfarenhet inom e-handel, och var med och byggde upp Tretti.se. Under 2008 rekryterades han till Haléns som e-handelschef, där han sedermera också blev VD.

Aktiv inom flera styrelser

Freddy har även varit aktiv i styrelser för ledande e-handelsbolag så som LensOn och Outnorth, och han är idag styrelseordförande i Svensk Digital Handel, branschorganisationen för e-handel. Han har examen från Handelshögskolan.


Läs även: Pontuz Bjelfman lämnar Kicks


–  Kicks går nu med full kraft in ett nytt marknadslandskap med ökad konkurrens, ökad prispress och omnihandel. Många investeringar och satsningar har gjorts, men Kicks behöver ytterligare utveckla sin verksamhet, med stärkt omnikanalserbjudande i fokus. Freddy kommer med sin erfarenhet inom handel och framförallt e-handel kunna leda Kicks framåt, säger Mia Brunell Livfors, Kicks styrelseordförande och koncernchef samt VD för Axel Johnson.

Pågående paradigmskifte

Själv menar Freddy Sobin att det är en spännade tid att ta sig an uppgiften i.

– Jag ser med stor glädje fram emot att få leda Kicks genom det strukturella paradigmskifte som marknaden nu genomgår. Det är ett bolag med många styrkor, vilka jag är övertygad om att det finns betydande potential i att vidareutveckla och stärka, säger Freddy Sobin.


Läs även: Satsar på upplevelsebaserade flaggskepp