Felix Kruth ny VD på Sweef

Felix Kruth tar över som ny VD på e-handeln Sweef.

Efter sju och ett halvt år som grundare och VD väljer Ludvig Ungewitter att lämna över stafettpinnen. Han gör det till Felix Kruth som blir ny VD på e-handeln Sweef.

Målet är en starkare digital strategi, fortsätta växa och samtidigt behålla både personal och kundnöjdhet.

Kan e-handel utan och innan

– Vi behövde stärka upp vår digitala strategi för att kunna växa snabbare och bättre. Felix kan e-handel utan och innan. Han har en kreativ syn på sitt arbete där han samtidigt är väldigt modest och lyhörd, säger tidigare VD Ludvig Ungewitter.


Läs även: Här är årets viktigaste måsteläsning!


– Rekryteringen av Felix gör att jag kan fokusera desto mer på produktutveckling, medarbetare, annonser och dylikt. Förhoppningsvis kan jag göra fler värdeskapande åtgärder för Sweef, säger Ludvig Ungewitter..

Effektfullt! Sweef gillar att visa produkterna i oväntade Stockholmsmiljöer.

Felix Kruth, som ursprungligen är från Leksand, flyttade till Stockholm 2012 för att börja på Handels men hamnade istället på Sportamores lager. Han insåg där att det var e-handel han skulle arbeta med.

Head of sales på Sportamore

På Sportamore har Felix haft en rad betydande positioner, bland annat som Head of Sales och E-commerce director där han var med och utvecklade e-handeln från 150 till 950 miljoner.

Han har även varit e-handelschef på J.Lindeberg för både europeisk och global marknad. Från och med februari 2019 tar Felix över positionen som VD från grundaren Ludvig Ungewitter på Sweef.

Tilltalas av varumärket

– Sweef är ett fantastiskt varumärke som erbjuder grymma handgjorda produkter med schyssta material och möjligheten att i princip skräddarsy det mesta, säger Felix Kruth.

– Att få arbeta med personal, organisation och tillväxt är något jag verkligen brinner för. Målet är att Sweef ska växa och samtidigt behålla både kundnöjdhet och samma härliga känsla hos personalen hela vägen.


Läs även: Detaljhandelns 50 tyngsta buzzwords