FashionDays sätter fokus på hållbart mode

I maj arrangeras årets FashionDays i Borås. Under två dagar vill man inspirera, dela med sig av kunskap och visa på möjligheter inom miljövänligt mode.

– FashionDays är en modefest för alla där vi vill lyfta fram miljömässiga sätt att shoppa, säger Katarina Oscar, projektledare på ”Tex! by Marketplace Borås”.

– Vi vill inspirera besökarna genom att visa på möjligheterna med att vårda, bevara och förnya sina kläder samt att handla lokalt.

Gästas av H&M och Gina Tricot

Under fredagen den 17 maj arrangeras bland annat Drivhusets Fashion Breakfast. Man gästas av nystartade modevarumärken, men också av H&Ms hållbarhetsansvarig Felicia Reuterswärd.

Hon kommer bland annat berätta om H&Ms långsiktiga miljöarbete samt initiativet Take Care. Via detta uppmuntrar man konsumenten att vårda sina kläder.

Grunderna i KonMari

Gina Tricot håller i en workshop där man tillsammans med deras designers får hjälp att uppdatera ett plagg ur garderoben.

Den 18 maj blir det modevisning av Gina tricots hållbara barnkollektion ”Mini”, en introduktion till grunderna i KonMari-metoden med Filippa Skog, stor klädswopping och en kläd- och designmarknad med lokala företag.

Läs mer om programmet

Foto: Fredrik Malmlund.