Fanny är ny hållbarhetschef

Svenska Brasserier utökar sitt fokus på hållbarhet och utser Fanny Sturén till ny hållbarhetschef. Fanny blir den första att tillträda den nyinrättade rollen där hon kommer att ha övergripande ansvar för att leda koncernens hållbarhetsarbete.

Målet är att Svenska Brasserier skall bli Nordens mest hållbara restaurangkoncern och på så sätt inspirera andra i branschen att följa efter.

Har studerat i New york

Fanny Sturén har studerat livsmedel med inriktning på hållbarhet på universitetet The New School i New York. Hon har dessutom lång erfarenhet och stor kunskap om restaurangbranschen. I och med att hon tillträder i den nya rollen tar hon även plats i koncernledningen.

– Vi har brutit mark inom hållbar råvaruförsörjning länge. Med Fanny förväntar jag mig att vi bryter ny mark inom hållbarhet och visar branschen vad vi kan bidra med, säger Svenska Brasseriers vd Niklas Johansson.

Tar sig an matsvinnet

Fanny Sturén tillträder den nya rollen som hållbarhetschef i augusti.

– Det finns stor kunskap och vi gör mycket bra inom Svenska Brasserier men vi kan göra så mycket mer genom att arbeta mer strukturerat och ha tydligare målsättningar. Inom miljöområdet har vi under de senaste åren gått målmedvetet mot hållbara inköp, nu längtar jag personligen efter att få se hur vi här närmast kan göra samma resa när det gäller matsvinn och matavfall, säger Fanny Sturén.