De kan vinna Årets stadskärna 2023

Sundsvall, Malmö och Södertälje är nominerade till Årets stadskärna.

För 27:e året utser Svenska Stadskärnor Årets Stadskärna. Utmärkelsen går till den stad som gjort störst förflyttning i sin utveckling av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Årets tre finalister är Sundsvall, Södertälje och Malmö.

Enligt arrangören Svenska Stadskärnor arbetar alla tre städerna strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna.

– Gemensamt för de tre finalisterna är att det finns ett brett engagemang och en tydlig och hållbar struktur för samverkan. Städernas arbete innehåller många pusselbitar som tillsammans ska skapa en trivsam och levande stadskärna, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnors styrelse.

Vinnaren avslöjas i Helsingborg

Södertälje arbetar enligt organisationen för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet.

Malmö styrs av visionen att skapa en stadskärna för alla att älska och återuppleva och Sundsvalls ledstjärna är att tillsammans skapa plats.

Den 31 maj avslöjas vinnaren i samband Svenska Stadskärnors Årskonferens i värdstaden Helsingborg.