Coop i samarbete med återvinningsapp

Coop blir den första dagligvarukedjan i Sverige att inleda ett samarbete med återvinningsappen Bower. Medlemmar och kunder som köper Coops egna varor under varumärkena Änglamark, Xtra och Coop kan panta förpackningarna och tjäna dubbla Bower-poäng.

Med den svenskutvecklade appen Bower kan användaren panta förpackningar på sin närmaste återvinningsstation med mobilen – och tjäna pengar samtidigt som de gör en insats för miljön.

Ser till att förpackningar återvinns

Det nya samarbetet innebär att de som pantar förpackningar från Coops varumärken tjänar dubbla Bower-poäng i appen.

Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.


Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

– Tillsammans med Bower utökar vi nu vårt viktiga hållbarhetsarbete genom att erbjuda kunder och medlemmar en tjänst som ser till att förpackningarna återvinns på rätt sätt när vår produkt har konsumerats, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Måste för att nå globala mål

Bower har funnits på den svenska marknaden sedan 2019 och har sedan tidigare samarbete med en rad olika varumärken som återfinns i Coops butiker.

– Ska vi nå de globala hållbarhetsmålen så måste vi ge förpackningar ett värde för att öka insamlingen. Annars kommer inte alla stora investeringar som görs för att göra förpackningarna 100 procent återvinningsbara spela någon roll, säger Suwar Mert, VD på Bower.


Suwar Mert, VD på Bower.