Clas Ohlson samarbetar med Tekniska museet

 

Genom ett samarbete med Tekniska museet och evenemanget Maker Tour bidrar Clas Ohlson till att sprida skaparglädje bland barn och unga.

Maker Tour kommer under året att besöka en mängd olika platser som skolor och köpcentrum. Där är tanken att unga ska få chansen att skapa själva och tillsammans med andra.

Sprider skaparglädje

Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

– Vi är väldigt stolta över att vara delaktiga i Tekniska museets verksamhet för att främja teknikintresset i hela landet. Särskilt genom ett så bra initiativ som Maker Tour, som så tydligt inriktat sig på att sprida skaparglädje och entreprenörskap bland unga, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

Inspirerande aktiviteter

Maker Tour består av mobila ”maker spaces” i form av bussar. De är lastade med massor av artiklar för kreativt skapande. Tekniska museets pedagoger har tagit fram ett antal inspirerande aktiviteter, och museets medarbetare på plats hjälper barnen.

Ett rullande science center

– Att inspirera barn och unga är en viktig satsning på framtiden. Med Maker Tour har vi skapat ett slags rullande science center som når ut i hela landet som ger fler möjlighet att upptäcka och utforska teknik och naturvetenskap, säger Peter Skogh, Museidirektör på Tekniska museet.

Här kan du mer om Maker Tour och se uppdaterad turnéplan.