Blocket rekryterar fyra direktörer

Blocket rekryterar nya direktörer inom fyra olika områden. ”Tillsammans ska vi skapa morgondagens marknadsplats”, säger Pernilla Nissler, VD på Blocket.

Företaget rekryterar marknadsplatsdirektörer inom fyra områden; fordon, köp & sälj, jobb och nya satsningar.

De personer som tillsatts inom respektive område är:

Henrik Littorin – Blocket Fordon

Henrik Littorin har utsetts till Blockets nya direktör för Blocket Fordon och Bytbil. Han har tidigare erfarenhet från Schibsted, drivit en startup inom FinTech och har även arbetat inom KVD-gruppen – en webbaserad marknadsplats för bilar – där han var en del av ledningsgruppen.

– Bilindustrin står inför ett spännande paradigmskifte, som i huvudsak drivs av den digitala utvecklingen. Blocket är också på väg mot förändring, med ambitionen att skapa nästa generations marknadsplats, säger Henrik Littorin.Annette Karlberg – Köp & Sälj

Annette Karlberg har jobbat som affärsutvecklare på Blocket sedan mars 2019 och kliver nu upp som marknadsplatsdirektör för kategorin Köp & Sälj. Hon kommer dessförinnan från Shpock, där hon var ansvarig för den svenska marknaden.

– Jag ser Köp & Sälj som Blockets hjärta. Varje dag säljs tusentals vardagssaker genom vår marknadsplats, vilket innebär att vi besparar nyproduktion och främjar cirkulär ekonomi, säger Annette Karlberg.


Alexander Greidinger – Blocket Jobb

Blockets nya marknadsplatsdirektör för Jobb heter Alexander Greidinger. Han deltog tidigare i år i framtagandet av Blocket Utbildning, och har även tidigare haft en ledande roll på Blocket som ansvarig för Blocket Bostad.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka på Blocket och att få axla den nya rollen som marknadsplatsdirektör för Jobb där vi i dag har tre starka varumärken med Blocket jobb, Stepstone och Jobbsafari, säger Alexander Greidinger.


Tobias Calminder – nya satsningar

I sin roll som Blockets nya direktör för nya satsningar kommer Tobias Calminder leda och utveckla Blockets erbjudande inom området. Tobias har en karriär inom Schibsted bakom sig, bland annat med internationalisering av Blocket-konceptet.

– Genom min karriär har jag upptäckt att jag trivs bäst med att skala upp projekt och hitta vägar som förenklar användarnas liv, vilket är precis vad jag kommer få göra som direktör för Ny och Närliggande Tillväxt, säger Tobias Calminder.