Beyond Retro öppnar i Gallerian

Beyond Retro är en av Sveriges ledande kedjor för vintagekläder och säljer handplockade återvunna kvalitetsplagg. På fredag öppnar kedjan en pop up-butik hos Push, den urbana mötesplatsen och skateparken på plan fyra i Gallerian i Stockholm.

För första gången öppnar nu en butik med fokus på vintage i Gallerian. Med slow fashion som filosofi har Beyond Retro sedan starten i London 2002 arbetat för en mer hållbar modeindustri och en ökad återanvändning av kläder. 

–  Samarbetet mellan Gallerian, Push och Beyond Retro är en perfekt mix av kultur, personliga möten och shopping. Vi ser fram emot att öppna en butik för hållbart mode samt att verka för en mer hållbar modeindustri på en så centralt belägen plats, säger Mark Ellis, VD på Beyond Retro i Sverige.  

Butiken som ligger i anslutning till skateparken Pushs entré på Gallerians övre plan är 124 kvadratmeter stor. 

–  I dagens retailklimat är det allt viktigare att hörsamma sina kunder och att ställa om efter nya kundbeteenden. En ökad miljömedvetenheten hos konsumenterna är ett exempel på det, vilket i förlängningen också påverkar våra val av samarbetspartners. Beyond Retro är en spännande aktör som ligger i framkant både vad det gäller hållbart mode och den nära dialog de har med sina kunder, säger Alex Lindgren, projektledare och en av initiativtagarna till Push.  

Beyond Retro öppnar sin butik i Gallerian fredagen den 12 juni.