Augustsson lämnar – Lidl utser ny Sverigechef

Johan Augustsson lämnar posten som Sverigechef, Jakob Josefsson tar över.

Johan Augustsson lämnar rollen som Sverigechef på Lidl efter att ha varit verksam i bolaget i drygt 20 år. Ny Sverigechef blir Jakob Josefsson som i nuläget är chef över kedjans verksamhet i Estland och Lettland.

Johan Augustsson har haft flera olika roller i bolaget, nu senast som Sverigechef under fyra och ett halvt år.

– Det har varit otroligt utvecklande att få vara med och bygga Lidl Sverige till den position vi har idag. När vi etablerade oss i Sverige sågs vi, av vissa, som en frisk fläkt på marknaden och av andra som en liten internationell aktör, konstaterar Johan Augustsson.

– När vi nu tillsammans byggt en solid plattform att växa vidare utifrån är det rätt läge att lämna över stafettpinnen till nästa generation ledare, säger Johan Augustsson.

Ansvarig för Lidl i Estland och Lettland

Till ny Sverigechef har Jakob Josefsson utsetts. Han startade sin karriär hos Lidl Sverige som trainee och har haft flera roller inom bolaget i ett antal olika länder och nu senast som ansvarig och landschef över Lidl i både Estland och Lettland.

Jakob Josefsson återvänder till Sverige och tillträder som Sverigechef den 1 november 2022.

– Lidl Sverige har en stark potential att växa ytterligare och ta marknadsandelar från konkurrenterna. Johan har byggt ett starkt, framgångsrikt team som det ska bli spännande att få bli en del av och tillsammans arbeta med för fortsatt tillväxt, säger Jakob Josefsson.

Jakob Josefsson kommer arbeta parallellt med Johan Augustsson under september och oktober.