Wesc rekryterar säljchef för Europa

Wesc gör en satsning på den euroepiska marknaden och har som ett led i detta rekryterat en ny försäljningschef för Europa, Christopher Tolf.

Christoffer kommer närmast från Wrangler där han arbetade som Key Account Manager för den svenska marknaden. Han har mångårig erfarenhet inom försäljning från att ha arbetat för bland annat Lyle & Scott.

Wesc har lagts stort fokus på USA-marknaden de senaste åren och det har inneburit att denna är den överlägset största marknaden för varumärket.

Satsar på återförsäljarled och e-handel

Strategin I Europa innebär en satsning på återförsäljarledet samt direkt och indirekt onlineförsäljning. Detta genom bolagets egen webbshop samt etablerade aktörer som Zalando och Asos.

Stängningarna av butikerna i Stockholm och New York har bidragit till ett väsentligt lägre kostnadsläge. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget.

– Fokus kommer ligga i att återetablera Wesc som en ledande aktör inom streetwear genom att vara trogna varumärkets DNA både gällande produkt och marknadsföring, säger Christopher Tolf.