Svalkande för hundar på Bromma Blocks

 

Bromma Blocks erbjuder hundägare att parkera sin bil i svalt garage eller ta med hunden in i gallerian. Detta för att under varma sommardagar undvika att hunden far illa av värmen.

– Många hundägare väljer att inte åka och handla under sommarmånaderna. Man vet inte hur man ska kunna hantera värmen i bilen, vilken kan bli en dödsfälla för hunden. Hos oss kan man antingen lämna hunden i bilen i vårt svala garage eller ta med hunden in i gallerian, säger Sanna Sultan, centrumchef på Bromma Blocks.

Livsfarligt att lämna i bilen

Att lämna kvar hunden i bilen en sommardag kan innebära direkt livsfara. Det blir snabbt bastutemperaturer i en bil som står utomhus.

I en undersökning utförd av Svenska Kennelklubben visar det sig att en bil blir olidligt varm för en hund invändigt om vädret bjuder på temperaturer runt 24 grader med moln och lätta skurar. Vid full sol och +26 grader klockan 11.30 på dagen visar undersökningen att snittemperturen i en bil är +50 grader.

Hunden är välkommen in

På Bromma Blocks är hunden alltid välkommen. Vill man lämna sin hund i bilen medan man shoppar går det utmärkt att parkera i garaget under gallerian där det är bra ventilerat och alltid en temperatur runt 17 grader.

Och vill man ta med hunden in i gallerian är det inga problem – Bromma Blocks är en av få handelsplatser i Stockholm där hunden är välkommen in.