Second Hand-shopping för Världens Barn

Världens Barn firar 20 år och Erikshjälpen är en av de organisationer som får del av insamlingen – och som också bidrar till den. Lördagen den 7 oktober skänker samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker sina dagskassor till kampanjen.

Under årens lopp har Världens Barn samlat in närmare 1,5 miljarder kronor till projekt för att hjälpa utsatta barn runt om i världen.

Möjliggör skolgång

– Världens Barn är en fantastisk kampanj som engagerar så många. Pengarna som Erikshjälpen får från kampanjen är av stor betydelse och ger oss möjlighet att göra viktiga insatser för barn som lever i utsatthet, säger Lotta Olofson, insamlingschef på Erikshjälpen.

Med pengarna från årets kampanj kommer Erikshjälpen göra det möjligt för fler barn som bor på sandöar i Bangladesh att gå i skolan.

Känner stolthet över engagemanget

Den 7 oktober skänker samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen. Förra året blev ett rekordår, då 2,7 miljoner kronor kunde överlämnas till Världens Barn. En del butiker ordnar också olika barnaktiviteter eller har extra festligt fika i kaféet.

– Världens Barns dagskassedag är en årlig höjdpunkt för våra butiker. Jag känner stor stolthet i att våra 62 butiker är med och stödjer Världens Barn, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.