Sanna K Augustsson ny VD på Ecster

Ecsters styrelse har utsett Sanna K Augustsson till ny VD. Tidigare har hon haft ett flertal roller inom Handelsbanken, bland annat som chef för Commercial Cards, kontorschef och ledande positioner inom kommunikation och marknadsföring.

Sanna K Augustsson kommer närmast från en tjänst som Chief Marketing Officer med ansvar för Ecsters konsumentaffär och tillträder den nya rollen som VD den 1 april.

– Jag är väldigt hedrad och tacksam för förtroendet som jag fått, säger hon.

Sanna är född 1978 och har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet. Hon har också bland annat en utbildning i förändringsledning från Hyper Island.

Vill skapa mer hållbar handel

Sedan Ecster lanserades 2016 har Sanna haft flera nyckelpositioner, med ansvar för bland annat CRM, kreditgivning, produkt- och affärsutveckling för konsument och kundservice.

– Vårt mål är inte att generera så många transaktioner som möjligt, utan att kunden verkligen får bättre koll före, under och efter köpet. Att skapa sådana kundupplevelser ger våra säljföretag fler återkommande kunder och en långsiktig lönsamhet istället för en kostsam jakt på nya kunder, säger Sanna.

– Vår ambition är helt enkelt att skapa en mer hållbar handel både för konsument och säljföretag. Jag ser verkligen fram emot möjligheten att fortsätta den resan tillsammans med fantastiska kollegor och kunder.

Lämnar efter 40 år i koncernen

Sanna K Augustsson efterträder Yonnie Bergqvist, som går i pension efter över 40 år i koncernen, varav tre år som VD på Ecster.

Ecster, erbjuder betaltjänster och lojalitetsprogram för handeln riktat mot både säljföretag och konsumenter. Ecster AB är ett dotterbolag i Handelsbankenkoncernen.