Sandra ny teknikchef på Vasakronan

 

Vasakronan har anställt Sandra Jonsson som teknikchef i Stockholm. Hon kommer närmast från en tjänst som Operations Manager på Schneider Electric Sverige.

Sandra är civilingenjör i industriell ekonomi från KTH. På Schneider Electric hade hon sedan sin examen haft ett antal olika roller och bland annat jobbat med att förändra och utveckla driftorganisationen.

Ska driva digitalisering

Som teknikchef i Stockholm får Sandra ansvaret att utveckla organisationen, implementera den nya strategin för energioptimering och även säkerställa att Vasakronan fullt ut nyttjar de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

En nyckelroll i bolaget

– Tekniken i våra fastigheter blir alltmer komplex och fokus ligger därför på kompetensutveckling, energioptimering och att nyttja digitaliseringen i ännu högre grad. Totalt jobbar ungefär 150 medarbetare i teknikorganisationen varav 75 i Stockholm. Rollen som teknikchef i Stockholm är därför en nyckelroll i bolaget. Sandras erfarenhet och person blir ett värdefullt tillskott, säger Nicklas Walldan, chef teknik, service och utveckling.

Sandra tillträder tjänsten som teknikchef Stockholm i slutet av augusti.