Rickard tar över som VD i Lyko Group

Rickard Lyko tar över som VD i Lyko Group och ersätter därmed nuvarande VD Joanna Hummel som lämnar bolaget. Man meddelar också att Kenneth Bengtsson tilltänkt som ny styrelseordförande.

Som ett led i bolagets ökade fokus på digitalisering och strategiska initiativ inom verksamhetssegmentet Online, tar Rickard Lyko över som VD i Lyko.

Genomfört stora förändringar

– Joanna har gjort ett fantastiskt arbete i samband med Lykos börsnotering under 2017. Hon har på kort tid genomfört viktiga satsningar och förändringar. Nu har styrelsen gjort bedömningen att ett nytt ledarskap är det bästa för Lyko, säger Rickard Lyko.

Föreslår Bengtsson som ordförande

Rickard kommer att kvarstå som ledamot i styrelsen men ej som dess ordförande. Styrelsen kommer att kalla till en extra bolagsstämma för att föreslå att Kenneth Bengtsson väljs in som ny styrelseordförande i Lyko.

Bakgrund inom Ica

Kenneth var under 11 år VD och koncernchef för Ica och har även varit ordförande för Svenskt Näringsliv och Svensk Handel. Hans nuvarande uppdrag inkluderar, bland annat, ordförandeskap för styrelserna i Ahlsell, Clas Ohlson och Systembolaget och han är även ledamot i styrelsen för Synsam.

Gabriel Fitzgerald, styrelseledamot i Lyko, går in som bolagets styrelseordförande under en övergångsperiod.


Fler nyheter om karriär och rekryteringar