Nyamko Sabuni till Kappahls styrelse

Nyamko Sabuni.

Nyamko Sabuni har utsetts till ny styrelseledamot i Kappahl. Nyamko Sabuni ska, enligt ett pressmeddelande, bidra med omfattande erfarenhet inom hållbarhet, mångfald och inkludering från både det offentliga och privata näringslivet.

Nyamko Sabuni var Sveriges integrationsminister från 2006 till 2010, jämställdhetsminister från 2006 till 2013 och Liberalernas partiledare mellan 2019 och 2022. 

Hon har också varit vice VD och hållbarhetschef på ingenjörs- och designföretaget Afry, samt arbetat inom kommunikationsbranschen i olika befattningar.  

– Kappahl är på en spännande utvecklingsresa med fokus på hållbar omställning och tydligare kundfokus och som ett led i detta förstärker vi styrelsen med Nyamko Sabuni.  Med sin gedigna erfarenhet från både politiken och näringslivet, blir Nyamko ett värdefullt tillskott i styrelsen, säger Thomas Gustafsson, styrelseordförande i Kappahl.

Vinnare i längden

Nyamko Sabuni konstaterar att bolag som ser hållbarhet och omställning som affärsdrivande snarare än administrativ börda är vinnare i längden.

– Kappahl är ett sådant bolag. Jag ser fram emot att bidra till den omställning som textilindustrin genomgår och som är avgörande för klimatet och miljön globalt. Med min kompetens från politik och som tidigare hållbarhetsdirektör vill jag bidra till det viktiga uppdrag som åligger styrelsen när det gäller efterlevnad av den nya hållbarhetslagen, CSRD, säger Nyamko Sabuni.