Nya affärsområdeschefer på Citycon

Citycon har utsett två nya affärsområdeschefer – Isabella Andersson och Mehmet Ruusuvirta.

Isabella Andersson kommer närmast från Thon Property och har en lång karriär inom fastighetsutveckling och förvaltning, bland annat från Newsec, Stockholms stad, European Fund Management och NCC Property Development.

Ansvar för strategisk utveckling

Hon kommer i sin roll som affärsområdeschef på Citycon att vara ansvarig för den strategiska utvecklingen av affärsområdets ingående köpcentrum, inklusive konceptutveckling och resultatansvar.

– Isabella kommer med sin stora kompetens och erfarenhet att bidra till en långsiktig och framgångsrik utveckling av våra köpcentrum som är centralt placerade vid knutpunkter för kollektivtrafik, och med en mångfald av aktiviteter, flöden, människor och utbud av handel, service och kultur, säger Magnus Bergman, operativ chef på Citycon.

Centrumchef för köpcentrum

Citycon har också utsett Mehmet Ruusuvirta till ny affärsområdeschef. Mehmet började arbeta på Citycon 2014 och har sedan dess haft flera olika roller, bland annat som centrumchef för flera köpcentrum och Asset Manager för Kista Galleria.

– Jag är extra glad att vi kan befordra talanger internt. Mehmet har utvecklats enormt under sina år på Citycon och jag ser fram emot att följa hans framsteg även i fortsättningen, säger Magnus Bergman.

Slutar på egen begäran

Affärsområdescheferna Martin Kjellman och Magnus Åkesson kommer på egen begäran lämna Citycon för att starta egen verksamhet inom asset management.


Läs även: Två köpcentrum säkerhetscertifierade