Ny kedjechef på Bolist och Järnia

Bolist och Järnia befinner sig i en expansiv fas. Sammanslagningen med XL-Bygg och bildandet av koncernen Mestergruppen Sverige har lett till att fem nya butiker öppnats under våren och sommaren. Nu har den tidigare försäljningschefen Magnus Hemmingberg utsetts till kedjechef.

Under de åtta år som Magnus Hemmingberg varit försäljningschef har han sett hur branschen gått igenom stora förändringar. När han nu tillträder som kedjechef ser han fram emot att få fortsätta vara med och leda utvecklingen.

Består av 190 fristående handlare

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått det här uppdraget och få fortsätta med att skapa de bästa förutsättningarna för våra delägare. Framför allt med tanke på de möjligheter som skapats sedan vi bildade Mestergruppen Sverige, säger Magnus Hemmingberg.

Bolist och Järnia har 190 fristående järn- och byggvaruhandlare runt om i landet. Sedan sammanslagningen med XL-Bygg har några nya tillkommit och ett fåtal har valt att inte förlänga sitt delägarskap.

Som kedjechef blir det Magnus uppdrag att stötta delägarna till att vara konkurrenskraftiga i en allt hårdare bransch. För dörren står stora satsningar på logistik och digitala lösningar för kunden, samt på att stärka kunderbjudandet lokalt.

Ska nyttja synergier

– Det är hårt tryck i branschen, och man är beroende av volym för att få rätt förutsättningar och kunna göra nödvändiga investeringar. Nu har vi de möjligheterna tack vare samgåendet som gjorde att vi blev störst i branschen. Arbetet med att nyttja våra synergier är redan igång, säger Magnus Hemmingberg.