Ny chef för investeringar och projekt

Martin Kron har rekryterats av Vasakronan.

Martin Kron har utsetts till ny chef för investeringar och projekt på Vasakronan. Han kommer närmast från en tjänst som Investment Properties Director, Skanska Commercial Development Nordic.

Martin Kron har lång bakgrund inom Skanska där han haft en rad olika roller i ledande befattningar. Bland annat inom Skanska Commercial Development i Sverige och i Finland där han var ansvarig för den kommersiella projektutvecklingen.

Han kommer närmast från en roll inom Skanska Commercial Development Nordicmed ansvar för att bygga upp den långsiktiga förvaltningsportföljen.

Johanna Skogestig, VD på Vasakronan.

En nyckelroll i bolaget

I sin nya roll får Martin ansvaret för Vasakronans totala investerings- och projektverksamhet, från transaktioner och tidiga skeden till genomförande av projekt.

– Det här är en nyckelroll i bolaget som kräver både affärsmässighet och ledarskap. Med sin bakgrund och kompetens blir Martin ett värdefullt bidrag till bolagets fortsatta utveckling, säger Johanna Skogestig, VD på Vasakronan.

Martin tillträder under våren och ingår då i ledningen för Vasakronan. Han efterträder Jan-Erik Hellman som tidigare i höstas annonserade att han har för avsikt att lämna bolaget för en tjänst som VD på Ica fastigheter.