Norges första snusbutik är mobil

 

På promenadstråket på Aker Brygge i centrala Oslo öppnar nu Norges första snusbutik. Butiken är mobil och kommer dyka upp runtom i Sverige och Norge.

Butiken, som heter White Box Snus Store, säljer hela Swedish Match norska snussortiment. Den ska hålla öppet fram till och med september. Butiken är mobil vilket gör att den efter sommaren komma att flyttas och dyka upp på andra ställen runtom i Norge och Sverige.

Åldersgräns på 18 år

För att få komma in i butiken måste man ha fyllt 18 år. Swedish Match första snusbutik öppnades på Kungsgatan i Stockholm 2012, och så sent som 2016 öppnades den senaste svenska butiken i Åre.

I butikerna kan man få svar på produktfrågor och hjälp från kunnig personal som enbart fokuserar på att sälja snus.

Butiken har ett tempererat kylrum och White Box Snus Store har klätts i ett reflekterande spegelmaterial som förstärker intrycket från miljön den placeras i.

En samlingsplats för snusare

– Det har varit ett kul arbete med att öppna butiken, och nu har vi fått en mötesplats för norska snusare och för alla svenska snusare som bor i Oslo, säger Patrik Hildingsson, kommunikationschef på Swedish Match.

I enlighet med norsk lagstiftning är White Box Snus Store en så kallad ”specialförrättning”, det vill säga en butik som huvudsakligen säljer tobaksvaror. I Sverige har Swedish Match för närvarande fyra permanenta butiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre.