Lidl öppnar sin andra butik i Trollhättan

Lidl öppnar en ny butik i handelsområdet Överby

Lidl fortsätter expansionen i Sverige med målet 200 butiker 2020 och nu är det klart för Lidls andra butik i Trollhättan. Butikens försäljningsyta blir 1 300 kvadratmeter och beräknas öppna våren 2020.

Lidl har sedan tidigare en butik på Gärdhemsvägen och har en tid letat ytterligare butikslägen i Trollhättan med omnejd. Nu har kedjan tecknat hyresavtal för en butikslokal i Trollhättans externa handelsområde Överby.

Christoffer Wennergren, fastighetschef, Lidl.

– Det här avtalet är viktigt för oss och vi är mycket glada över att det nu är klart med vår andra butik i Trollhättan. Det är tuff konkurrens i området men vi tror att kunderna kommer uppskatta vårt unika sortiment, vår kvalitet och våra priser, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige.


FAKTA OM ÖVERBY

Trollhättan kommun har en befolkning på drygt 58 000 invånare. Antalet invånare har ökat de senaste 14 åren och förväntas att fortsätta växa. Överby är en populär handelsdestination på västkusten med sju miljoner besökare årligen.

Trollhättan kommun bestämde sig för ett par år sedan för att utveckla handelsområdet med ytterligare 75 000 kvadratmeter – Överby Östra. Den första etappen som innebär sex nya butiker öppnade under hösten 2018. Den andra etappen där Lidls butik ingår, planeras att öppna under våren 2020.


Läs även: Åtgärderna som lyfter dagligvaror online