Jesper Lien utsedd till Plantagens nya VD

Jesper Lien har utsetts till ny verkställande direktör för Plantasjen Group (Plantagen) och tillträder sin nya tjänst 22 augusti 2022. För tillfället har han rollen som Chief Commercial Officer (CCO) inom samma företag.

Jesper har, enligt ett pressmeddelande från Plantagen, gedien erfarenhet från ledande befattningar i både nordiska och europeiska verksamheter inom detaljhandeln.

Han har bland annat varit verkställande direktör för Coop Danmark samt CCO för B&Q som är Storbritanniens största gör det själv-kedja.

– Plantagen är inne i en spännande fas och jag är glad för att Jesper Lien har tackat ja till att leda den fortsatta utvecklingen. Med sin gedigna erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandeln får vi en erfaren och operativt stark VD på Plantagen, säger Anders Slettengren, styrelseordförande för Plantagen och President Business Area Consumer i Ratos.

Kommit en bra bit på väg

Jesper har varit verksam inom Plantagen i tre år och har djup kunskap om verksamheten, framför allt om organisationens ambitiösa planer framöver. 

– Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag har tackat ja till att bli ny verkställande direktör. Plantagens vision är att vara Nordens härligaste växthus. Det innebär att erbjuda kunden inspiration, kunskap och verktyg för att lyckas med ett växande liv, och att kunderna därför ska välja oss före konkurrenterna. Vi har kommit en bra bit på vägen och jag är säker på att Plantagen har en ljus framför sig. Nu ser jag fram emot att växla upp tillsammans med mina kollegor, säger Jesper Lien.