Ica Gruppen rekryterar ny CDO

Jan Prokopec, med bakgrund inom Schibsted-koncernen och tidigare VD för Blocket, blir ny Chef Digital Officer för Ica Gruppen.

Peter Muld som tidigare haft rollen har fått en ny tjänst som chef för Strategier, nya affärer och digital transformation inom Ica Sverige.

CDO-funktionen ansvarar bland annat för att ta fram strategier för Ica Gruppens digitala utveckling och identifiera möjligheter mellan bolagen i gruppen.

Ansvar för innovationshubb

Dessutom ansvarar CDO för innovationshubben IcaX, koncernens funktion för Artificiell Intelligens, samt utvalda utvecklingsprojekt som berör flera av koncernens dotterbolag.

– Det är nu tre år sedan vi införde CDO-funktionen, som gett oss betydligt mer kraft till att använda tech för att förbättra och bredda vårt kunderbjudande samt skapa synergier mellan bolagen. Vi är nu mycket glada över att ha rekryterat Jan för att ta över ledarskapet in i nästa fas, säger Per Strömberg, VD på Ica Gruppen.

Ser många möjligheter

– Ica Gruppen har redan gjort stora framsteg i sin transformation, men många möjligheter återstår och jag ser verkligen fram emot vara med på resan framöver, säger Jan Prokopec.

Jan Prokopec tillträder rollen den 17 juni kommer att rapportera till Ica Gruppens Chief Strategy Officer, som fram till sommaren är Liv Forhaug.