H&M utser ny VD och koncernchef

Daniel Ervér tar över efter Helena Helmersson.

Styrelsen har utsett Daniel Ervér, ansvarig för varumärket H&M, till ny VD och koncernchef för H&M-gruppen. Han efterträder Helena Helmersson som har beslutat sig för att lämna VD-rollen och H&M-gruppen.

Daniel Ervér har arbetat inom H&M-gruppen i 18 år i olika roller inom flera delar av verksamheten. Senast som ansvarig för H&M, som är det största varumärket inom
H&M-gruppen.

Ansvarar fortsatt för varumärket H&M

Daniel, som tillträder som VD i dag, kommer även fortsättningsvis att operativt ansvara för H&M.

– Tillsammans med alla engagerade kollegor ska vi fortsätta att skapa oslagbart värde för våra kunder och lönsam tillväxt. Vårt fokus är som alltid att erbjuda våra kunder den bästa kombinationen av mode, kvalitet, pris och hållbarhet i en inspirerande och attraktiv shoppingmiljö, säger Daniel Ervér.

Lämnar med blandade känslor

Helena Helmersson har arbetat inom H&M-gruppen i 26 år, varav de senaste fyra åren som VD.

– Det är med blandade känslor som jag har meddelat styrelsen mitt beslut att lämna VD-rollen. Jag är mycket stolt över vad vi de senaste åren tillsammans har åstadkommit under denna intensiva tid då vi navigerat igenom en pandemi och flera geopolitiska och makroekonomiska utmaningar. Det har dock stundtals varit en krävande tid för mig personligen och jag känner nu att det är dags att lämna VD-rollen, vilket självklart inte varit ett lätt beslut, säger Helena Helmersson.