Henrica Ginström ny VD på Citycon

Henrica Ginström.

Styrelsen för Citycon har utsett Henrica Ginström till ny VD på Citycon från och med den 1:a april 2024. Henrica Ginström har arbetat på Citycon under närmare 13 år, sedan 2011.

Henrica Ginström är för närvarande COO och har tidigare haft rollerna som kommersiell direktör i Norge och vice VD med ansvar för investerarrelationer och kommunikation. 

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att bli VD för Citycon. Det har varit ett nöje att arbeta på Citycon de senaste 13 åren och jag ser fram emot att vara med och skapa företagets framtid tillsammans med det starka teamet på Citycon. Bolagets strategi bygger på att fokusera på högkvalitativa centra på starka och växande marknader i de stora nordiska städerna, säger Henrica Ginström.

Djup förståelse för verksamheten

Hon ersätter Citycons nuvarande VD F. Scott Ball, som har haft tjänsten sedan 2019. Ball fortsätter som styrelseledamot i bolaget.

– Henrica har bred erfarenhet och en djup förståelse för vår verksamhet och vi tror att hon är rätt person att leda företaget på en ständigt föränderlig detaljhandelsmarknad. Jag är övertygad om att Henrica och de goda medarbetarna på Citycon kommer att skapa värde och ta företaget till nästa nivå, till bästa för företagets partners, säger Chaim Katzman, styrelseordförande, Citycon.