Eric Lundberg ny VD på Apotek Hjärtat

Eric Lundberg har utsetts till ny VD på Apotek Hjärtat. Han kommer närmast från Kjell & Company, där han varit VD sedan 2018. Dessförinnan har han bland annat varit marknadsdirektör för Apoteket och även haft motsvarande befattningar på bolag som Plantagen och Bauhaus.

Som VD för Apotek Hjärtat kommer Eric Lundberg att ingå i Ica Gruppens koncernledning och rapportera till Ica Gruppens VD Per Strömberg.

– Eric har en lång bakgrund inom detaljhandel och en gedigen erfarenhet av transformationer. I sitt senaste uppdrag skapade han en framgångsrik omnikanal-aktör. Han är en duktig ledare med starka värderingar och jag är glad att han har tackat ja till att fortsätta driva Apotek Hjärtats förändringsresa, säger Per Strömberg, VD, Ica Gruppen.

Fokus på digitalisering

– Apoteksmarknaden befinner sig i en spännande förändring med starkt fokus på digitalisering och nya kundbeteenden. Apotek Hjärtat har en stark servicekultur och ett väl positionerat varumärke för att möta kundernas framtida behov, säger Eric Lundberg. 

Eric Lundberg ersätter Anders Nyberg som tidigare meddelat att han går i pension. Eric Lundberg tillträder tjänsten senast i september, fram till dess fortsätter Anders Nyberg i sin nuvarande roll.