Emily Birkin ny landschef för Ikea Sverige    

Ikeas nya landschef i Sverige kommer urpsrungligen från Nottinghamshire i Storbritannien.

Efter fyra år som landschef för Ikea Sverige går Lena Herder inom kort i pension. Hon lämnar över till Emily Birkin som har en bred erfarenhet av såväl Ikea som detaljhandeln efter många olika roller inom företaget.

Emily Birkin inledde sin bana inom Ikea UK under 1997. Därefter har hon haft flera ledande roller bland annat som varuhus- och försäljningschef i Storbritannien.

Kommer närmast från Ingka Group

Emily Birkin har även arbetat för Ikea Italien som biträdande landschef och marknadschef. Hon kommer närmast från en tjänst som Global Market Support Manager för Ingka Group.  

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag och målet att nå fler av de många människorna i Sverige, landet där Ingvar Kamprad för 80 år sedan grundade Ikea. Jag är stolt över att få vara med och lägga grunden för ytterligare 80 år med vackra och smarta inredningslösningar till ett lågt pris, säger Emily Birkin.  

Tolga Öncü.

Tongivande under resan

Tolga Öncü, Global Retail Operations Manager på Ingka Group, lyfter fram att Emily Birkin har varit tongivande under resan mot att bli lika relevanta i alla säljkanaler.

– Hennes breda erfarenhet, passion för heminredning och detaljhandel kommer vara till stor hjälp när hon och det svenska teamet fortsätter arbetet med att göra Ikeas hemmamarknad Sverige till ett riktigt flaggskepp inom Ikea-världen, säger Tolga Öncü.  

Emily Birkin börjar som Sverigechef på Ikea Sverige den 1 maj. Lena Herder stannar kvar under någon månad för att säkerställa en smidig övergång.